skip navigation
matprat logo
Årets lammebutikk - et salgskick, 2

Lammekjøtt: I butikken

Tradisjonelt har lammesesongen hatt sin hovedtyngde på høsten når det ferske kjøttet er å finne i butikken.

Påsken er også en høytid der mange nordmenn spiser lam.

I ferskvaredisken

Ferskvarediskene fylles opp med ferdig preparerte og innbydende lammeprodukter, som for eksempel utbenede og surrede steker, preparerte carreer, marinerte lammekoteletter og sadler.

I kjøledisken

Kjølediskene fylles med fristende lammekjøtt som inspirerer til matlaging fra bunnen av. Koteletter, steker, lammelår, lammeskanker og fileter er noen av dem.

I frysedisken

Stykningsdeler som lammelår, lammecarré, lammekoteletter og grytekjøtt (for eksempel til fårikål) finnes i mange frysedisker landet over i store deler av året. Lammeskav, som er tynne skiver av lår eller bog kan kjøpes frossent.

Hva er får?

Får er fellesbetegnelsen for sau og lam.

Hva er fårikålkjøtt?

Pakker som er merket fårikålkjøtt innholder i de aller fleste tilfeller kjøtt fra lam og ikke sau, i biter eller skiver fra bog og nakke. Noen ganger også noen stykker fra lammeribben. Hvis kjøttet er fra sau, vil det alltid stå på pakken.

Hvor får jeg tak i halal-kjøtt?

De fleste store byer i Norge har butikker som selger halal-kjøtt. Finnes det innvandrerbutikker på stedet, er det størst mulighet der, men andre vanlige dagligvarebutikker kan også skaffe.

Finnes det pålegg laget av lammekjøtt?

Lammerull er et pålegg som finnes i butikken året rundt.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.10.1.42, server:MP-PRD-WEB06 17.10.2017 15:25:38