skip navigation
matprat logo
Kjøttboller i tomatsaus

Svinekjøttdeig

Tekst:
Even Nordahl, Seniorrådgiver samfunn og bransje

Foto:
 
matprat

Her finnes det noen få ulike varianter å velge mellom. Det finnes varianter både med og uten tilsatt vann og salt. De som er uten vann og salt er ofte betegnet som «kvernet». Den aller magreste er kvernet kjøtt av svineskinke på 5 prosent fett, men de fleste ligger på 9 eller 10 prosent fett. Det finnes også kjøttdeig av svin med høyere fettprosent.

Kjøttdeig av svin er mild i smaken, og passer i de fleste smaksretninger. Felles for dem alle er at de konsistensmessig er aller best egnet til kjøttdeigretter som taco, pasta og pizza. Til kjøttkaker og kjøttboller må de røres ekstra godt med salt, og ikke spes med for mye væske da de lett kan bli litt løsere i konsistensen. Den aller magreste deigen er mindre egnet til kjøttboller og kjøttkaker.

Cannelloni er kjøtt- og ostefylte pastaruller som er lagt i en ildfast form og gratinert i ovn.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.5.1.20, server:MP-PRD-WEB09 23.05.2017 20:48:19