skip navigation
matprat logo
Kalkun naturell

Kalkun: I butikken

Kalkun er ikke bare nyttårsmat. Ta en titt i butikken og du vil finne mange andre godsaker også.

Hvor mye skal en kalkun veie?

Kalkun finnes i vektklasser fra 3-12 kg, men 5-7 kg er mest vanlig.

Når på året spiser vi vanligvis kalkun?

Vi spiser mest kalkun til jul og nyttår. Men stadig flere nordmenn feirer den amerikanske høsttakkefesten ”Thanksgiving”, den fjerde torsdagen i november. Helstekt kalkun er da alltid det naturlige midtpunkt på festbordet.

Selges all kalkun frossen?

De fleste kalkuner blir solgt frosne, men det blir mer og mer vanlig med fersk kalkun.

Finnes det andre produkter av kalkun enn hel kalkun på markedet?

Produkter av kalkun som fileter, biffer, pålegg og pølser kommer det stadig mer av på markedet

Mer og mer å velge i!

Forbruket av hvitt kjøtt øker hvert eneste år. I 1960 spiste hver nordmann i gjennomsnitt 1 kilo, i 1990 var det 5 kilo, mens det i 2007 var på hele 17 kilo! Dette gjenspeiles i at vi stadig får nye produkter av det sunne, hvite kjøttet

Trenger jeg å være redd for salmonella?

Vi har aldri hatt tilfeller av salmonellasykdom fra norsk kalkun.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.10.1.42, server:MP-PRD-WEB07 17.10.2017 19:04:49