skip navigation
matprat logo
Laks og blåskjell

Filetering av fisk

Du kan filetere fisk på flere måter, og forskjellige fiskearter krever forskjellig filetering. Her viser vi en måte å filetere laks.

1. Skrap skjellene av fisken med baksiden av en kniv, skyll og tørk den godt. 

2. Skjær av hode.

3. Legg fisken på fjølen med ryggsiden mot deg, og skjær ned til beinet.

4. Snu bladet mot sporen og skjær langs ryggbeinet helt ned til sporen.

5. Snu fisken og gjør det samme med den andre siden og fjern hovedbenet

 

6. Skjær bort bukbeina ved å legge kniven flatt under beina. Skjær deretter bort finnefestene.

7. For å ta av skinnet, bruk en skarp kniv med ikke for stivt blad. Start ved sporen og skjær på skrå ned mot skinnet. Ta godt tak i skinnet du nå har løsnet fra fiskekjøttet. Før kniven framover mellom fiskekjøttet og skinnet samtidig som du drar skinnet mot deg.

8. Napp ut de små beina som sitter i den tykke delen på fileten med en laksetang eller pinsett.

         

Du kan også filetere ørret og ishavsrøye på samme måte, siden de har samme beinstruktur.

Kilde og bilder: Godfisk.no

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.10.1.53, server:MP-PRD-WEB06 17.12.2017 01:09:27