skip navigation
matprat logo

Melk

På meieriet blir melken separert,. Det vil si at melken blir skilt i fløte og skummet melk. Dette skjer ved at melken blir sentrifugert i en separator. Fløten tappes fra, og det resterende er skummet melk med 0,1% fettinnhold.

Videre standariseres melken, det vil si at man justerer melkens fettinnhold til ønskelig nivå ved å benytte spesielt standariseringsutstyr. I Norge finnes følgende søt-melksvarianter: Hel 3,9% fett, Lett 1 - 1,5% fett, Ekstra lett 0,7% og Skummet 0,1% fett.

Helsemyndighetene har bestemt at all melk skal pasteuriseres. Det vil si at den varmebehandles på meieriet. Hensikten er å uskadeliggjøre eventuelle sykdomsbakterier som kan ødelegge melken. Melkens næringsinnhold er tilnærmet det samme før og etter pasteuriseringen.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.5.1.21, server:MP-PRD-WEB07 25.05.2017 23:57:53