Råvareleksikon H


  • Habanero

    Habanero betyr Havana og er en av de sterkeste av alle chili som vokser i Sør-Amerika og Karibien.  Habanero kan være 30-50 ganger så sterk som Jalapeño. Lengden er på 3-4 cm og det er denne chilien som brukes i den kjente sausen Tabasco.  Kilde: Frukt.noLes mer

  • Hamburgerrygg

    Er lettsaltet, røkt svinekam. Kan brukes både som pålegg og middag. Den kan serveres både varm og kald til middag.  Les mer

  • Haricots verts

    Haricots verts er en variant av brekkbønner og kalles også delikatessebønner. Det er lange, meget tynne mørk grønne bønner som kokes hele.  Les mer

  • Hel ytrefilet av storfe

    Er kjøtt fra bakparten på storfe. Ytrefilet er mørt kjøtt som er ypperlig til biff eller helstekt som roastbiff. Den inneholder bare 2,3% fett.  Les mer

  • Hjertesalat

    Hjertesalat er en mini romanosalat. Hjertesalat danner et kompakt, avlangt lite salathode som bare er 12-15 cm langt. Sprø og saftige blader rundt en kraftig stengel. Bladene er nesten hvite i midten og mørk grønne ytterst. Meget dekikat og søt salatsmak.  Les mer

  • Hodekål (hvitkål)

    Hodekål er en av våre viktigste grønnsaker, og består av et hode dannet av tettsittende blader. Det er en hardfør grønnsak som tåler vårt klima godt og den egner seg godt til langtidslagring. Varianter av hodekål er sommerkål (nykål eller tidligkål) og spisskål. Konsistensen er sprø og saftig.  Les mer

  • Hodesalat

    Hodesalat sanner et fast hode med noe løsere blader ytterst. Fargen er jevnt lysegrønn, bladene tynne og runde i kantene. Mild og nøytral smak.  Les mer

  • Honningmelon

    Honningmelon er en av de mest kjente sukkermelonene vi importerer til Norge. Formen varierer fra rund til oval og skallet gult og glatt med langsgående riller. Fruktkjøttet er mer grønnaktig i de runde variantene og mer kremaktig gulhvitt i de ovale. Smaken er aromatisk og noe mildere enn f.eks. Galia og Ogen.  Les mer

  • Hungarian wax

    Hungarian wax har veldig tynt fruktkjøtt, er søt med en mild smak. Lengde ca. 15 cm.  Les mer

  • Hvit kepaløk

    Hvit kepaløk er en løk som er helt hvit i skallet. Må ikke forveksles med hvitløk. Hvit kepaløk har en mildere smak enn både gul og rød løk.  Les mer

  • Hvitløk

    Hvitløk er en av de eldste kulturvekster i verden. Den er sammensatt av flere små løker i et tørt skall som enten er helt hvitt, hvitt med fiolette striper eller rødfiolett. De små løkene er formet som appelsinbåter og kalles fedd eller kløfter. Fruktkjøttet er helt hvitt, saftig og har en meget sterk smak og lukt. Les mer

  • Høns

    Hele høns (verpehøns) veier ca. 1 kg og selges som frossenvare. De egner seg godt i supper og som frikassé. En del hønsekjøtt går også til videreforedling. I tillegg til verpehøns finnes også gullhøne eller gourmethøne som er en annen rase, samme som slaktekylling. Disse hønene er større og mer kjøttfulle.    Les mer

  • Høyrygg av storfe

    Høyryggen sitter helt foran på ryggen og er saftig og smakfull. Er forholdsvis rent kjøtt med mye bindevev. Det vi si at kjøttet er seigt og krever lang varmebehandling for at det skal bli mørt.  Les mer

  • Høyryggstek av storfe

    Høyryggen sitter helt foranpå ryggen. Er forholdsvis rent kjøtt med mye bindevev. Det vi si at kjøttet er seigt og krever lang varmebehandling for at det skal bli mørt.  Les mer