skip navigation
matprat logo
Trinnvis rengjøring av grill

Rengjøring av grill

Ofte er det nok å bruke vanlig kjøkkenspray som for eksempel Jiff eller Ajax. Har du ekstra tøffe flekker kan du ty til ovnsrens. Grill produsentene har også egne vaskemidler som passer til din grill.

Spray godt over kald grill, og la såpen virke noen minutter før du bruker en svamp eller klut med vann for å få av flekkene. Skyll godt av med vann og tørk over med en klut eller med papir.

For å få ristene rene lønner det seg å investere i en skikkelig grillkost. Det finnes mange typer på markedet, alt etter hvor stor grill du har, størrelse på grillrillene og så videre.

Man kan også bruke en vanlig kjøkkenskrubb om man ønsker det. Børst godt over. Løft av ristene og vask også godt nedi grillen. Bruk gjerne hageslangen for å spyle vekk alle såperester og smuss. Svi alltid av grillen før bruk.

Bilpolish er faktisk veldig godt egnet for å gi griller med emaljert overflate en blank og fin overflate som er lett å holde ren. På grillben og så videre som er chrommet, så bruk en chromrens/duraglitt (bilpleieprodukt), eventuelt stålull, for å fjerne rust/skitt og få den blanke overflaten tilbake.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.10.1.87, server:MP-PRD-WEB08 22.04.2018 00:55:52