skip navigation
matprat logo
Kniver

Kniver

Alle kjøkken fortjener gode kniver. For å skjære kjøtt, og for å lage middager trenger du et basisutvalg av gode, skarpe kniver.

1. LITEN KOKKEKNIV: Brukes til oppskjæring, kutting og hakking.

2. KJØTTKNIV/SLAKTEKNIV: En god kniv til å renskjære kjøtt, til skjæring av biffer m.m.

3. LITEN RENSEKNIV/KJØKKENKNIV: Liten og hendig kniv til blant annet rensing av frukt og grønnsaker.

4. DEN STORE KOKKEKNIVEN (26 cm): Brukes til skjæring, kutting og hakking. Kanskje kjøkkenets viktigste kniv.

5. UTBENINGSKNIV (15 cm): En hendig kniv med et spisst og smalt knivblad som gjør utbeningen lettere. Den er også fin til å skjære kjøtt i mindre biter. Det er viktig at knivbladet er stødig.

6. KJØTTØKS: Vekten av det store, flate bladet gjør den tung nok til å kutte gjennom bein og ledd.

7. KNIVSTÅL/SLIPESTÅL: Et nødvendig redskap for å holde gode kniver skarpe.

GODE KNIVER KREVER GODT STELL!

Oppbevar knivene i et eget knivstativ eller på en magnetlist på veggen. Ikke la dem ligge inntil hverandre i en skuff. Da blir de fort sløve og ubrukelige. Kniver skal vaskes hver for seg under rennende, varmt vann. En god kniv har ingenting i en oppvaskmaskin å gjøre! Kjøp deg et knivstål, slik at du kan holde kniven jevnt skarp. Gjør det til en god vane å skjerpe kniven før arbeidet begynner. Den bør skjerpes 5-10 ganger på hver side.

HVA KJENNETEGNER EN GOD KNIV?

Knivskaftet skal være av solid materiale og formet slik at det ligger godt i hånden; formen må være slik at hånden ikke kan gli ut på selve knivbladet. Herdet tre er behagelig å holde i, mens plast og nylonskaft lett blir glatte og varme. Bladet bør gå inn i skaftet og være festet med gjennomgående nagler. Knivbladet skal være stødig og laget av rustfritt, herdet stål.

  

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.5.1.33, server:MP-PRD-WEB07 23.08.2017 08:25:25