Svin Nakkekoteletter

SvinNakkekoteletter

Nakkekoteletter er skiver skåret fra svinenakken. Kotelettene har isprengt fett som gir både smak og saftighet. Under steking vil en del av dette fettet smelte og sive ut i pannen. Det ytre fettet er enkelt å skjære vekk etter steking.

Nakkekoteletter

Tilberedning

Brun kotelettene 2-3 minutter på hver side i en varm panne. La kotelettene ettersteke på lav varme i ca. 5 minutter.

Nakkekoteletter kan også tilberedes på tradisjonelt vis i en leirgryte eller ildfast form. Brun kotelettene først raskt i en varm panne og legg dem deretter i en ildfast form sammen med vann og hakket løk. Beregn 2 timer på 175 °C, og du får svært møre koteletter og nydelig kraft til saus.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

Medium: 70 °C
Gjennomstekt: 76 °C

Beregning per person

Beregn ca. 250 g nakkekoteletter per person.

Alternative råvarer

Svinekoteletter