Svin Svin flatbiff

SvinSvin flatbiff

Svin flatbiff er renskåret svinekjøtt, som er benfritt kjøtt med lite fett. Flatbiffen sitter på innsiden av skinka, og er mørt kjøtt som ofte skjæres i ca. 2 cm tykke biffer. 

Svin flatbiff

Biffer av svin flatbiff kan bankes ut til svineschnitzel Flatbiff kan også skjæres i terninger til raske gryter eller i strimler til for eksempel suppe eller wok. Skiver av flatbiff kalles også skinkebiff eller svinebiff.

Tilberedning

Biffer av svin flatbiff brunes først raskt på sterk varme, ca. 2 minutter på hver side, og etterstekes deretter på lavere temperatur i 2-3 minutter på hver side.

Renskåret svinekjøtt i strimler av flatbiff er ypperlig til gryter og wok. Da freses strimlene raskt i varm panne i olje i ca. 2 minutter.

Til gryteretter og lapskaus freser man først strimler eller terninger av flatbiff raskt i varm panne i 2-3 minutter, og lar kjøttet deretter trekke i vann/kraft i ca. 40 minutter.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

Medium: 70 °C
Gjennomstekt: 76 °C

Beregning per person

Beregn ca. 200 g flatbiff per person.

Alternative råvarer

Svin ytrefilet, mørbrad eller svin indrefilet.