Svin Side

SvinSide

Siden på grisen kan brukes på mange måter. Den mest kjente er ribbe, som annenhver nordmann har på menyen julaften. Siden blir også brukt til å lage bacon og lettsaltet flesk. En del av ribba havner dessuten på grillen i form av spareribs og grillribbe i skiver. 

Svin side med ben

Tilberedning

Tynnribbe dampes først i 45 minutter på 230 °C, og stekes deretter på 200 °C i ca. 1,5 time.

På rå spareribs bør man ta av hinnen som ligger på bena. Rub ribsene deretter med grillkrydder og grill dem på indirekte varme. Ved 100 °C kan man beregne ca. 4 timers grilltid. Pensle ribsene med bbq-saus hvert 20. minutt den siste timen. Ved 175 °C kan man beregne 2 timers grilltid, men pass på at de ikke blir tørre.

Sprøstek skiver av bacon eller lettsaltet sideflesk på relativt svak varme.

Beregning per person

Beregn 300-500 g ribbe per person.

Alternative råvarer

Velg familieribbe om du ikke får tak i tynnribbe.