Svin Svin ytrefilet

SvinSvin ytrefilet

Ytrefilet av svin er svinekam renskåret for fett og ben, og er en av de møreste stykkene på grisen. Ytrefilet av svin er godt egnet til helsteking i ovn eller på grillen, men kan også skjæres i skiver til biffer. 

Denne kan deles opp i

Svin ytrefilet hel

Både svin indrefilet og svin ytrefilet kalles for svinefilet. Svin ytrefilet er renskåret svinekjøtt, som er benfritt kjøtt med lite fett.

Tilberedning

Brun ytrefilet av svin raskt i en panne, og etterstek i ovn på 125 °C. 1 kg ytrefilet trenger ca. 40 minutter i stekeovnen.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

Medium: 70 °C
Gjennomstekt: 76 °C

Beregning per person

Beregn ca. 200 g ytrefilet per person.

Alternative råvarer

I stedet for svin ytrefilet kan man også bruke svin indrefilet eller svin flatbiff.


Svin ytrefilet kan deles opp i



Aktuelle filmer