Svin Svin indrefilet

SvinSvin indrefilet

Svin indrefilet er renskåret svinekjøtt, som er benfritt kjøtt med lite fett. Indrefileten er det møreste stykket på grisen, og er godt egnet til helsteking i ovn eller på grillen. 

Svin indrefilet

Prøv for eksempel å pakke fileten inn i spekeskinke eller bacon. Det blir super gjestemat! Svin indrefilet kan også skjæres til biffer. Både svin indrefilet og svin ytrefilet kalles for svinefilet.

Tilberedning

Brun indrefilet av svin raskt i en panne. Legg den over i et ildfast fat, og etterstek på 125° C. Beregn 20 minutter hvis du vil ha rosa kjerne (70 °C), og ca. 30 minutter hvis du ønsker den gjennomstekt (76 °C). La fileten hvile i minst 5 minutter før den skjæres i skiver.

Indrefilet av svin er super gjestemat på grillen. Beregn 15-20 minutter, og snu den ofte underveis. Bruker du steketermometer er fileten medium stekt når termometeret viser 70 °C og gjennomstekt ved 76 °C.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

Medium: 70 °C

Gjennomstekt: 76 °C

Beregning per person

Beregn ca. 200 g svin indrefilet per person.

Alternative råvarer

Svin ytrefilet.