Storfe Mørbrad

StorfeMørbrad

Mørbrad er mørt, magert og finfibret kjøtt som er godt egnet til biff, roastbiff, oksestek, sauteer, finere gryteretter og fondue. Mørbrad skjæres til ca. 2 cm tykke biffer.

Denne kan deles opp i

Storfe mørbrad

Tilberedning

Oksestek: Stek oksestek i ovn på 125 °C. 1,5 kg oksestek trenger ca. 2,5 times steketid. Mindre steker på under 1,5 kg brunes først.

Roastbiff: Brun hel mørbrad først raskt i varm panne, og stek den deretter i ovn på 125 °C. 1,5 kg trenger ca. 1 times steketid.

Sauté: Skjær mørbrad i store strimler (0,5 x 6 cm). Brun kjøttet i små porsjoner i en varm stekepanne med smør. La gjerne kjøttet være rosa i midten. Tilsett til slutt ferdig stekte biffstrimler i gryteretten. Biff Stroganoff er et eksempel på en sauté. 

Fondue: Stek kjøttbiter i mais-, solsikke- ellre soyaolje i 1-2 minutter.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

Roastbiff: 58 °C

Oksestek:  65 °C (medium), 70 °C (gjennomstekt)

Beregning per person

Beregn ca. 200 g mørbrad per person.

Alternative råvarer

Til roastbiff og oksestek kan man også bruke flatbiff.


Aktuelle oppskrifter


Aktuelle filmer


Aktuelle artikler

  • Biffkjøtt er det møreste kjøttet

  • Hvordan oppnå den perfekte biffen?

  • Tilbehør til biff

  • Saus til biff

  • Valg av magert kjøtt

  • Stek til fest!

  • Koldtbord

  • Klart for variasjoner


Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok