Storfe T-benstek

StorfeT-benstek

T-benstek er ca. 2,5 cm tykke skiver av filetkammen. Hver skive består av litt ben, indrefilet og ytrefilet.

T-benstek

Du får det kanskje ikke på norske restauranter, men på biffrestaurant i Amerika kan du finne porterhouse på menyen. Det er dobbelt så tykke skiver av filetkammen.

Tilberedning

Brun T-benstek først raskt på sterk varme, og la den deretter ettersteke på lavere varme i 4 minutter på hver side.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

Lite stekt: 55-60 °C
Medium: 60-65 °C
Gjennomstekt: 70 °C

Beregning per person

Beregn ca. 300 g T-benstek per person.


Aktuelle oppskrifter



Aktuelle artikler

  • Direkte eller indirekte grilling?

  • Inviter til grillfest


Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok