Storfe Biffstykket

StorfeBiffstykket

Indrefilet kan deles opp til biffstykket, chateaubriand, tournedos og filet mignon. Biffstykket er den bakre delen av den edle fileten. Fordi kjøttet er så mørt kan biffstykket skjæres i biffer opptil 3-4 cm.

Biffstykket (indrefilet)

Tilberedning

Biffstykket brunes først raskt i panne, og stekes deretter i ovn på 125 °C. Biffstykket kan også skjæres til tykke biffer som stekes i panne på sterk varme til kjøttsaft pipler ut på oversiden. Snu biffene og vent til det pipler, for medium stekt biff.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

Lite stekt: 55 °C
Medium: 60 °C
Medium pluss: 65 °C
Gjennomstekt: 70 °C

Beregning per person

Beregn ca. 200 g biffkjøtt per person.

Alternative råvarer

Chateaubriand, tournedos og filet mignon.



Aktuelle filmer