Storfe Bogplomme

StorfeBogplomme

Bogplommen er det møreste stykket på bogen og er ypperlig til oksestek. Bogplomme er også godt egnet til finere gryteretter.

Storfe bogplomme

Tilberedning

Stek oksestek i ovn på 125 °C. 1,5 kg oksestek trenger ca. 2,5 times steketid. Mindre steker på under 1,5 kg brunes først.

Skjær bogplomme i passe store biter i forhold til gryteretten som skal lages. Brun kjøttet raskt i varm panne, og la det deretter trekke i vann/kraft i ca. 1 time til kjøttet er mørt.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

65 °C (medium stekt)

70 °C (gjennomstekt)

Beregning per person

Beregn ca. 200 g oksestek per person.

Alternativ råvare

Til oksestek kan du i stedet for bog bruke mørnet høyrygg, rundstek eller flatbiff.

Alternativt grytekjøtt er høyrygg.


Aktuelle filmer