Storfe Bakknoke i skiver

StorfeBakknoke i skiver

På kalv og unge dyr kan man skjære bakknoke eller skank i skiver og bruke til kokekjøtt. Typisk er at man bruker bakknoke i skiver til den italienske retten osso bucco.

Storfe bakknoke i skiver

Tilberedning

Vend kjøttstykkene i en blanding av mel, salt og pepper, og brun kjøttet i stekepannen. La kjøttet trekke i vin, buljong og grønnsaker i ca. 3 timer til kjøttet er mørt.

Beregning per person

Beregn ca. 500 g per person.

Alternative råvarer

Til osso bucco skal det opprinnelig brukes skiver av kalveskank (bakknoke fra kalv), men kan man godt bruke bogskiver av okse, eventuelt høyrygg.


Aktuelle oppskrifter



Aktuelle artikler

  • Kunsten å koke kjøtt

  • Alt du kan lage med kokekjøtt

  • Slik lager du gryterett


Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok