Reinsdyr Ytrefilet

ReinsdyrYtrefilet

Ytrefilet sitter som navnet sier på yttersiden av ryggraden. Fileten er jevnt tykk hele veien, og er godt egnet både til helsteking i ovn eller skåret i biffer. Ytrefileten kan også brukes til forretter som carpaccio eller gravet kjøtt.

Ytrefilet sitter som navnet sier på yttersiden av ryggraden. Fileten er jevnt tykk hele veien, og er godt egnet både til helsteking i ovn eller skåret i biffer. Ytrefileten kan også brukes til forretter som carpaccio eller gravet kjøtt.

Reinsdyr ytrefilet

Tilberedning

Hel ytrefilet brunes raskt i panne, og stekes i ovnen på 125 °C til ønsket kjernetemperatur.

Stek biffer av ytrefilet på sterk varme til det begynner å piple kjøttsaft på oversiden. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem. Da er biffene medium stekt.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

Lite stekt: 53-55 °C

Medium: 60 °C

Medium pluss: 65-70 °C

Gjennomstekt: 75 °C

 

Beregning per person

Beregn ca. 200 g ytrefilet per person.

Alternative råvarer

Reinsdyr indrefilet, eventuelt ytrefilet av elg eller hjort.


Aktuelle filmer