Reinsdyr Reinsdyrstek med ben

ReinsdyrReinsdyrstek med ben

I butikk er det mest vanlig å finne reinsdyrstek uten ben, men dersom man kjøper kjøttet direkte fra en reinkjøttleverandør kan man også få reinsdyrstek med ben. 

Denne kan deles opp i

Reinsdyrstek med ben

Reinsdyrstek med ben innvendig

Tilberedning

Brun først reinsdyrsteken i en panne, og stek den deretter i ovn på 125 °C. Beregn ca. 2,5 times steketid for en stek på 1,5 kg.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

Lite stekt: 55 °C

Medium: 60-65 °C

Medium pluss: 70 °C

Gjennomstekt: 75 °C

 

Beregning per person

Beregn ca. 200 g reinsdyrstek per person.

Alternative råvarer

Reinsdyrstek uten ben, elgstek, rådyrstek eller oksestek.


Reinsdyrstek med ben kan deles opp i

Følg denne fremgansmåten også for reinsdyrstek med ben