Reinsdyr Mørbrad

ReinsdyrMørbrad

Reinsdyr mørbrad sitter helt fremst på låret utenpå hoftebeinet (isbeinet). Mørbrad er mørt, magert og finfibret biffkjøtt som er godt egnet til helsteking eller i sauteer, finere gryteretter og fondue.

Reinsdyr mørbrad med lokk

Reinsdyr mørbrad

Tilberedning

Brun først reinsdyr mørbrad i en stekepanne, og stek den deretter i ovn på 125 °C til den har ønsket kjernetemperatur.

Skjær mørbrad i store strimler (0,5 x 6 cm). Brun kjøttet i små porsjoner i en varm stekepanne med smør. La gjerne kjøttet være rosa i midten. Tilsett til slutt ferdig stekte biffstrimler i gryteretten.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

Lite stekt: 53 °C
Medium stekt: 55 - 60 °C
Gjennomstekt: 75 °C

Beregning per person

Beregn ca. 200 g reinsdyr mørbrad per person.

Alternative råvarer

Ytrefilet, entrecôte og flatbiff av reinsdyr.