Reinsdyr Kokekjøtt

ReinsdyrKokekjøtt

Kokekjøtt av reinsdyr kommer fra nakke, bog, side og lår, og kan være både med og uten ben. Kokekjøttet kan brukes til tradisjonelle, samiske retter som bidos og kjøtt, buljong og margbein.

Reinsdyr kokekjøtt

I tillegg er kokekjøtt av reinsdyr godt egnet til en del kokte retter hvor man oftest bruker storfekjøtt eller lammekjøtt, for eksempel bankekjøtt eller «rein i kål», som er fårikål med reinsdyrkjøtt.

Tilberedning

Beregn ca. 1 1/2 l vann og 2 ts salt per kilo kjøtt. Kok opp vannet og tilsett salt. Legg i kjøttet og kok opp på nytt. Vannet skal koke når kjøttstykket legges i, da lukkes porene i kjøttet og den smakfulle saften forblir inne i kjøttstykket. Kok kjøttet i 2-3 timer til kjøttet er mørt eller at kjøttet slipper bena.

Beregning per person

Beregn ca. 200 g benfritt kokekjøtt eller 300 g kokekjøtt med ben per person.

Alternativ råvare

Kokekjøtt av elg, rådyr, hjort eller storfe.


Aktuelle filmer