Reinsdyr Reinsdyrstek uten ben

ReinsdyrReinsdyrstek uten ben

Surret reinsdyrstek uten ben finnes i butikkenes frysedisk. Fullsortimentsbutikker har ofte reinsdyrstek tilgjengelig hele året, mens andre butikker har best utvalg av reinsdyrprodukter i sesongen om høsten og på vinteren.

Reinsdyrstek råvare

Surret reinsdyrstek lages av enten bog og lår.

Du får også en benfri reinsdyrstek ved å bene ut et helt reinsdyrlår, reinsdyrstek med ben eller bog, og surre kjøttet til en stek. Alternativt kan du dele opp et helt reinsdyrlår og få mørbrad, flatbiff og reinsdyrskank i tillegg til en reinsdyrstek uten ben.

Tilberedning

Brun først reinsdyrsteken i en panne, og stek den deretter i ovn på 125 °C. Beregn ca. 2,5 times steketid for en stek på 1,5 kg.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

Lite stekt: 55 °C

Medium: 60-65 °C

Medium pluss: 70 °C

Gjennomstekt: 75 °C

 

Beregning per person

Beregn ca. 200 g reinsdyrstek per person.

Alternative råvarer

Elgstek, rådyrstek eller oksestek


Flere aktuell filmer