Lam Pinnekjøttråstoff

LamPinnekjøttråstoff

Pinnekjøtt - også kjent som lammeribbe, saueribbe, fåreribbe eller bare ribbe. Skal du lage eget pinnekjøtt er det pinnekjøttråstoff som er utgangspunktet.

Pinnekjøttråstoff

Pinnekjøtt – eller lammeribbe- er den vanligste julematen på Vestlandet, og har tatt opp konkurransen som den mest populære julematen over hele landet. Den unike smaken kommer fra de gamle konserveringsmetodene salting og tørking.

Tilberedning

Pinnekjøtt vannes først ut i ca. 30 timer i romtemperatur, og deretter dampkokes i ca. 3 timer. Dersom man ønsker kan pinnekjøttet også brunes lett i ovn ved 225 °C i ca. 10 minutter, slik at fettet blir litt sprøtt.

Beregning per person

Det er vanlig å beregne ca. 400 g uvannet pinnekjøtt per person, men for storspisere bør man beregne ca. 500 g uvannet pinnekjøtt per person.

Dersom pinnekjøttet er ferdig utvannet kan man beregne 530 g utvannet pinnekjøtt per person, og 650 g utvannet pinnekjøtt for storspisere.


Aktuelle filmer