Lam Lam mørbrad

LamLam mørbrad

Lam mørbrad sitter på lammelåret. I slakterbutikker eller dagligvarebutikker med en god butikkslakter kan du være heldig å finne lammemørbrad i lammesesongen.

Lam mørbrad

Du kan også dele opp et lammelår selv og få både lammeskank, flatbiff, surret stek i tillegg til mørbrad. Da har du mange muligheter for å lage fire ulike retter ut av et lammelår.

Tilberedning

Brun først lam mørbrad i en stekepanne, og stek den deretter i ovn på 125 °C til den har ønsket kjernetemperatur.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

Lite stekt: 55 °C
Medium: 60-65 °C
Medium pluss: 70 °C
Gjennomstekt: 75 °C

Beregning per person

Beregn ca. 200 g mørbrad per person.


Aktuelle oppskrifter



Aktuelle artikler

  • Fire retter av ett lammelår

  • Oppdeling av lammelår

  • Fakta om sau og lam

  • Oppdeling av vilt


Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok