Lam Lam flatbiff

LamLam flatbiff

Lam flatbiff sitter på lammelåret, og er en svært mør godbit. Den kalles også lammeplomme. I slakterbutikker eller dagligvarebutikker med en god butikkslakter kan du i lammesesongen være heldig å finne lam flatbiff i ferskvaredisken.

Lam flatbiff

Du kan også dele opp et lammelår selv og få både lammeskank, mørbrad, surret lammestek i tillegg til flatbiff. Da kan du lage fire ulike retter i stedet for å steke hele låret som lammestek.

Tilberedning

Brun kjøttet i en varm stekepanne til det får en gyllen farge, og legg det over i en ildfast form. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet og stek ferdig på 125 °C.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

Lite stekt: 55 °C
Medium: 60-65 °C
Medium pluss: 70 °C
Gjennomstekt: 75 °C

Beregning per person

Beregn ca. 200 g kjøtt per person.