skip navigation
matprat logo
Lære bruk av stekeovn

Kort om Familien og MatStart

MatPrat har i alle år hjulpet folk med middagsløsninger i en hektisk hverdag. Derfor har vi også  en egen tjeneste for småbarnsfamilier som skal gjøre dette enda enklere.

Kategorier som Sunn, Rask, Kos, Gjester og Tradisjon kjenner du kanskje fra før – men har du vært inne på kategorien Familien på matprat.no?

Familien på MatPrat
Gjennom langsiktig arbeid har vi avdekket at småbarnsforeldre har spesielle utfordringer med hverdagsmaten når det gjelder å lage mat som alle i familien liker. Vi i MatPrat ønsker å skape en positiv følelse rundt det å lage middag til hele familien. I en travel hverdag er det lettvint å ty til enkle middagsløsninger og de samme rettene har ofte lett for å gå igjen. Vi vil gjøre det enkelt for familien å lage rask, sunn og god mat, og ta de riktige valgene selv i en hektisk hverdag. I kategorien finner du oppskrifter spesielt egnet for barnefamilier. Kategorien er satt sammen for å gi familien inspirasjon og tips til retter de aller fleste kan like. Da er det enklere å samle hele familien rundt middagsbordet. Oppskriftene er enkle, dermed kan barna også bidra på kjøkkenet.

MatStart
Vi er stolte av nettstedet matstart.no! Siden er grundig gjennomarbeidet, testet og tilrettelagt for å lære barn, primært i alderen 9-12 år, å lage mat. Oppskriftene er bygget opp gjennom forklarende bilder, og det er enkelt å navigere seg rundt på sidene både med nettbrett og PC. Hovedfokuset er etter-skoletidsmat som barna kan lage når de er alene og trenger litt påfyll, men det finnes også enkle middagsretter som barna kan lage til familien og koseoppskifter som egner seg i helger og til fest. 

Vi håper at matstart.no gir barn lyst og lov til å lage mat selv. En gjenganger er at barna selv har lyst til å lage mat, men ofte ikke slipper til, fordi foreldrene er redde for søl og rot, for at barna skal skade seg på skarpe og spisse redskaper og at det tar for lang tid.

Vi oppfordrer alle foreldre til å slippe barna løs på kjøkkenet!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.10.3.29, server:MP-PRD-WEB06 26.09.2018 14:20:32