skip navigation
matprat logo
Kyllingsalat med kapers og valnøtter

Ukemeny uke 9/2017

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her får du middagstips fra oss. 


TOMATSUPPE MED KOKT EGG 

Hva er suppefavoritten i Norge? Kan det være tomatsuppe, mon tro? Uansett – enten du lager suppen fra pose eller tar deg tid til å lage den fra bunnen, så smaker den enda bedre med et hardkokt egg oppi!


STEKT SKREI MED SPINAT OG SUKKERERTER 

Raskt, enkelt og godt – filet av skrei, torsk eller annen hvit fisk gjør seg nesten selv i stekepannen med selskap av litt smør og sitron. Vårgrønne grønnsaker er nydelig til.


KYLLINGSALAT MED KAPERS OG VALNØTTER 

Med kyllingfilet, strimlet kyllingkjøtt eller rester av en grillkylling har du grunnlaget for en kyllingsalat som kan varieres på uendelig mange måter ut fra hva du har i kjøleskapet akkurat denne dagen.


SVINECARRÉ-KOTELETTER MED RÅKOST 

Svinecarré som grilles i pannen er ikke bare vakkert, det smaker utrolig godt! Her sitter fortsatt beinet på kjøttet og derfor blir kjøttet ekstra smakfullt. 


PLUKKFISKRAVIOLI 

Ravioli fylt med en blanding av potet, purre og kokt torsk smaker overraskende godt, og kan ansees som en moderne tolkning av en god gammeldags norsk klassiker. 


RØKT SVINEKAM I MØRKT ØL 

Røkt svinekam er en gammel klassiker på søndagens middagsbord, som her har fått godt og røft følge av mørkt øl, honning og einerbær. 


TRØNDERSODD 

I Trøndelag er sodd festmat, og serveres til alle livets store begivenheter. Det finnes flere varianter, og hovedforskjellen ligger i om grønnsaker og poteter tilsettes soddet før servering eller blir servert ved siden av. Skjenning skal serveres til. Dette er viktige ting for en ækt trønder.

UKENS DESSERT:


TIRAMISU 

Tiramisu, berømt og lettlaget italiensk dessert. Egg, sukker, fingerkjeks, mascarponeost og espressokaffe er alt du tenger. Tiramisu betyr "ta meg opp" og blir ofte smaksatt med konjakk eller likør.

Klikk her for å se vår samling med middagstips.  

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.10.4.83, server:MP-PRD-WEB06 17.01.2019 13:53:15