skip navigation
matprat logo
Kyllingramen

Ukemeny uke 6/2017

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her får du middagstips fra oss. 


SPELTRISOTTO 

Å lage risotto er enkelt, men en kunst! Forsiktig speing og tålmodighet er nøkkelen til en vellykket risotto, enten den er laget av spelt, bygg eller ris.  Dette er en gjenoppskrift som hører sammen med Oksekasserolle


STRIMLET SVINEKJØTT MED ASIATISK SMAK 

Å bruke salatblader som innpakning av kjøtt og grønnsaker er vanlig flere steder i Asia. Hjertesalatblader fylt med nydelig kål- og kokossalat og godt krydrede strimler av norsk svinekjøtt blir små lekre munnfuller. Perfekt for deg som elsker asiatiske smaker og vil ha et lett og sunt måltid, og supert som velkomstrett eller til tapasbordet. 


PASTA MED LAMMEKJØTTBOLLER 

Pasta med tomatsaus og kjøttboller er en av de mest populære hverdagsrettene her i landet. Her har vi brukt kjøttdeig av lam, noen gode krydderier og toppet retten med koriander. Supergodt!  


SKREIKOTELETTER MED POTETSTAPPE OG GREMOLATA 

Skreikoteletter er et perfekt måltid i seg selv, og med en god stappe og gremolata vil dette helt klart bli en hit. 


KYLLINGRAMEN 

Nudelsuppe, ramen, er en tradisjonell japansk rett som opprinnelig kommer fra Kina. Det finnes utallige varianter, men i vår ramensuppe er kyllingkraft basen. Kraften har fått selskap av blant annet chili, hvitløk, anis og misopaste i kjelen. Nudler er en selvfølge, det samme er kokte egg, skiver av saftig norsk kyllingkjøtt, vårløk og frisk koriander. 


STEAM BUNS MED SVINEKOTELETTER

Svinekotelett i dampede hveteboller er en skikkelig saftig godbit!  Balsamico, honning og sennep gir både syre, sødme og sting til kjøttet. 


OKSEKASSEROLLE 

Dette er en europeisk crossover gryte med eksotiske kryddersmaker. Med engelsk mørkt øl i blir den en skikkelig smaksbombe. Dette er en gjenoppskrift som hører sammen med Speltrisotto.

UKENS DESSERT:


SHERRYFROMASJ 

Sherryfromasj er en gammel klassiker. Den elegante desserten smaker nydelig med friske bær, men gjør seg også godt til kaffen sammen med en liten sjokoladebit.

Klikk her for å se vår samling med middagstips.  

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.10.4.83, server:MP-PRD-WEB09 16.01.2019 15:45:52