skip navigation
matprat logo
Grønnsaksspagetti med biffstrimler

Ukemeny uke 6/2016

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her får du middagstips fra oss. De fire første dagene har vi gjenoppskrifter på menyen. Gjenoppskrifter er to ulike middagsretter, laget med tanke på morgendagen. Det betyr at hvis du lager en av rettene, så kan du bruke opp resten av råvarene i den andre retten. Da slipper du å kaste så mye mat.

GRØNNSAKSLAPPER

Grønnsakslapper, eller «fritters» som det heter om vi skal være internasjonale, er en enkel rett med mange variasjonsmuligheter. Grønnsakslappene er ikke minst en genial måte å få barna til å spise mer grønnsaker på. Denne gjenoppskriften hører sammen med retten under.

GRØNNSAKSSPAGETTI MED BIFFSTRIMLER

Tynne, tynne strimler av grønnsaker kan serveres som et alternativ til spagetti. Squash egner seg perfekt, men alle slags faste rotgrønnsaker kan brukes. Vi har valgt å servere grønnsaksspagettien rå med varme biffstrimler og sopp som tilbehør, men den kan også få en rask runde i stekepannen med litt olje, og serveres som en deilig, lun salat. Denne gjenoppskriften hører sammen med retten over.   

SESAMBIFF MED LUN SALAT

Ytrefilet av svin kan du enten steke hel eller i biffer. Her har vi marinert svinebiffen i soya og panert den med sesam, noe som gjør biffen ekstra spennende og god! Lag en frisk og syrlig eple- og fennikelsalat til, og nyt denne lette og freshe hverdagsretten. Denne gjenoppskriften hører sammen med retten under.


POKE - FISKESALAT FRA HAWAII

Liker du råmarinert fisk? Da er denne retten perfekt for deg! En fiskesalat proppfull av masse deilig smak! Har du ikke muligheten å dra til Hawaii, er trøsten at du enkelt kan lage salaten hjemme. Denne gjenoppskriften hører sammen med retten over. 


TACO MED REVET KYLLING

Dette er en «vann-i-munnen»-rett. Saftig kylling blandet med en smakfull saus, servert med hot salsa og guacamole. Meksikanske tacos serveres ikke med de harde tacoskjellene mange tror. De serveres i myke maistortilla, som denne. 


BIFF MED KIMCHI

Saftig, pannestekt biff av norsk storfe med koreansk kimchi er en skikkelig sunn og smakelig fristelse. Kimchi er en fermentert kål- og grønnsaksblanding som smaker himmelsk. Sett av to uker til kimchien og et par minutter på hver side til biffene.  Eksotisk og veldig godt!


LYS LAPSKAUS

Lys lapskaus er genial mat å ha ferdig når man kommer frem til en kald hytte sent en fredag kveld. Eller kanskje dugnadsmat til gjengen som har hjulpet til med flytting? Eller rett og slett trøstemat en dag du føler deg litt uggen og småforkjølet. Det hjelper garantert. 

Klikk her for å se vår samling med middagstips

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.10.1.40, server:MP-PRD-WEB08 26.09.2017 02:22:04