skip navigation
matprat logo
MEDISTERPØLSE MED BYGGRIS, SVISKER OG SPINAT

Ukemeny uke 51/2017

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her får du middagstips fra oss. 

VEGISTERKAKER 

Prøv disse små, gylne, deilige vegisterkaken. En litt anderledes julemat som er verdt å prøve. 

FRISK SALAT MED JULESKINKE 

God førjulssnacks kan også være frisk og lett! Server juleskinke i skiver med en salat laget med pastinakk, eple og knasende valnøtter. Topp med en sennep- og aprikosdressing. Smakfullt, fristende og enkelt! 

TORSKEFILET MED SPRØSTEKT SPEKESKINKE OG TAPENADE

Oliven og spekeskinke er som stjerner å regne på den kulinariske mathimmelen. Her er stjernene i himmelsk selskap med torskefilet, tomater og ruccula.

MEDISTERPØLSE MED BYGGRIS, SVISKER OG SPINAT

Stekt medisterpølse med byggris og spinat er en kjempegod førjulsrett du kan få på bordet i løpet av bare 20 minutter. Ganske praktisk nå i en travel førjulstid. 

KOKT TORSK 

Det er typisk torsk å være god. Denne fabelaktige råvaren er en kulturbærer av rang og faktisk også vår mest spiste fisk. Nytrukket torsk smaker nydelig og er også for mange et kjærkomment innslag på julemenyen.  

PINNEKJØTT  

Pinnekjøtt – eller lammeribbe- er den vanligste julematen på Vestlandet, og har tatt opp konkurransen som den mest populære julematen over hele landet. Den unike smaken kommer fra de gamle konserveringsmetodene salting og tørking.

RIBBE 

Det er ikke mange norske hjem uten ribbe i løpet av jula, og det store samtaleemnet er om svoren blir like sprø i år som i fjor. Under finner du noen lure knep for å få den beste ribba.

UKENS DESSERT:

RISKREM

Spenningen rundt bordet julaften; hvem finner mandelen i riskremen? Riskrem servert på tradisjonelt vis med rød saus er en veldig god dessert, og et høydepunkt for mange på julaften.

Klikk her for å se vår samling med middagstips

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.10.4.83, server:MP-PRD-WEB08 18.12.2018 20:37:42