skip navigation
matprat logo
Kokos- og currypanne med torsk

Ukemeny uke 45/2017

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her får du middagstips fra oss. 

JORDSKOKK- OG GULROTSUPPE 

Den knudrete jordskokken med sin nøtteaktige smak egner seg utmerket til suppe. Gulrot er med på å gi både farge og sødme til suppen.Skrubb det tynne skallet på jordskokkene med en grønnsaksbørste, så behøver du ikke å skrelle dem. Dette er en gjenoppskrift til med Reinsdyrbiff med linser, jordskokk og plommer.

GRØNN SALAT MED VARMRØKT LAKS OG EGG 

Grønn salat med varmrøkt laks og egg fungerer ypperlig som en lett middagsrett eller som et sunt og smakfullt innslag på koldtbordet eller tapasbordet. Enkelt, mye smak og gir en deilig «fresh» feeling. 

KYLLINGWOK MED GRØNNSAKER 

Det er ikke rart at kyllingwok er populært. Tenk bare på hvor lett det er å variere. Og så smaker det selvfølgelig kjempegodt!

KOKOS- OG CURRYPANNE MED TORSK 

Dette er en smakfull fiskepanne som det er kjapt og enkelt å varte opp med på en travel hverdag.

REINSDYRBIFF MED LINSER, JORDSKOKK OG PLOMMER 

En rask og enkel rett med reinsdyrkjøtt, som vi har skåret i fine biffer og stekt i smør. Krydret med bare litt salt og pepper kommer den fine reinsdyrsmaken fram. Linser, jordskokk og plommer er spennende og deilig tilbehør. Dette er en gjenoppskrift i par med Jordskokk- og gulrotsuppe.

SIS KÖFTE MED SITRON, HVITLØK OG PERSILLE 

Sis köfte er store, saftige og smakfulle kjøttboller på spyd. Disse har en frisk smak av sitronskall. Grillspydene er et herlig alternativ til hamburger, og finfin som tapasrett!

LYS LAPSKAUS 

Lys lapskaus er genial mat å ha ferdig når man kommer frem til en kald hytte sent en fredag kveld. Eller kanskje dugnadsmat til gjengen som har hjulpet til med flytting? Eller rett og slett trøstemat en dag du føler deg litt uggen og småforkjølet. Det hjelper garantert.

UKENS DESSERT:

SJOKOLADEPUDDING 

Sjokoladepudding er desserten man husker fra barndommen som fortsatt er barnslig god. Lag den gjerne i små porsjonsskåler, og server med hjemmelaget vaniljesaus, pisket krem og revet sjokolade. Da passer den kjempefint som en dessert på tapasbordet. 

Klikk her for å se vår samling med middagstips

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.10.4.83, server:MP-PRD-WEB06 12.12.2018 12:44:58