skip navigation
matprat logo
Pho med reinsdyrskav

Ukemeny uke 44/2017

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her får du middagstips fra oss. 

RISOTTO MED GRESSKAR 

Risotto er vidunderlig godt når den er laget riktig. Den skal være nesten flytende – som en tynn grøt, og fortsatt ha litt «bitt» i riskornene. Sødmen og kryddersmaken i det stekte gresskaret er nydelig i denne risottoen. 

OVNSSTEKT LAKS MED HOTTE RISNUDLER 

Å bake fisken i stekeovnen er både plass- og tidsbesparende, og gir et godt resultat. Mens fisken står i ovnen lager du resten av retten, og har middagen på bordet i løpet av en halvtime. Denne retten er en gjenoppskrift sammen med Pho med reinsdyrskav.

PHO MED REINSDYRSKAV 

Vietnamesisk buljongsuppe og reinsdyrkjøtt? Det høres unektelig merkelig ut, men smakskombinasjonene som oppstår er nydelige! Pho er «fetteren» til ramen, og en fjern og eksotisk slektning av vår sodd. Dette er en gjenoppskrift sammen med Ovnsbakt laks med hotte risnudler.

TORSK I FORM MED TOMAT OG OLIVEN 

Stykker av saftig torsk i en deilig tomatsaus tilberedt i ovn er flott hverdagsmat. Denne retten passer sammen med poteter, ris eller bulgur.

PIZZA INSPIRERT AV BÁNH MÌ 

Pizza med strimlet svinekjøtt, råsyltede grønnsaker og srirachamajones. Til denne pizzaen har vi hentet inspirasjon fra den vietnamesiske retten Bánh Mì.

PHAT THAI 

Phat Thai er en av de mest kjente thailandske retter, og det er også en av de mest populære streetfood-rettene. Den herlige kombinasjonen av det søte, syrlige, sterke og salte sammen er typisk thaimat. Ikke la deg skremme av ingredienslista – dette er enklere enn du tror!

FRANSK LAMMEGRYTE 

En varmende og deilig gryte smaker alltid godt på kalde dager. La lammekjøtt, en vinskvett og grønnsaker få kose seg på lav varme slik at smakene kan utvikle seg. Så enkelt, og så godt!

UKENS DESSERT:

SITRONFROMASJ 

Hjemmelaget sitronfromasj er syrlig, frisk og luftig, og den perfekte avslutningen på en god middag. Fromasjen kan du lage minst en dag før du skal servere den, og fylle den i porsjonsglass eller i en stor skål.

Klikk her for å se vår samling med middagstips

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.10.1.53, server:MP-PRD-WEB09 18.12.2017 13:55:24