skip navigation
matprat logo
Fleskepannekaker

Ukemeny uke 44/2016

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her får du middagstips fra oss. 

JORDSKOKK- OG GULROTSUPPE 

Den knudrete jordskokken med sin nøtteaktige smak egner seg utmerket til suppe. Gulrot er med på å gi både farge og sødme til suppen.Skrubb det tynne skallet på jordskokkene med en grønnsaksbørste, så behøver du ikke å skrelle dem. Dette er en gjenoppskrift til med Reinsdyrbiff med linser, jordskokk og plommer.


FLESKEPANNEKAKE 

Av alle gode matminner fra barndommen havner nok pannekaker øverst på  lista for svært mange. Pannekaker kan komme i mange ulike varianter, fra tynne med et enkelt dryss sukker, til tjukke og solide middagspannekaker med stekt flesk, som her. 


HJEMMELAGDE KJØTTKAKER 

Få hele familien inn på kjøkkenet, finn frem foodprocessoren og sett i gang. Kjøttkakemiddag er superenkelt å lage og smaker kjempegodt.


RØKT KOLJE MED EGGESMØR 

Kjært barn har ofte flere navn, og kolja har det. Den kalles også hyse. I røkt form fremstår kolja med tiltalende konsistens og elegant røyksmak. Sammen med gulrotstuing og eggesmør er dette en tradisjonell matrett du ikke skal være redd for å servere i godt selskap.


REINSDYRBIFF MED LINSER, JORDSKOKK OG PLOMMER 

En rask og enkel rett med reinsdyrkjøtt, som vi har skåret i fine biffer og stekt i smør. Krydret med bare litt salt og pepper kommer den fine reinsdyrsmaken fram. Linser, jordskokk og plommer er spennende og deilig tilbehør. Dette er en gjenoppskrift i par med Jordskokk- og gulrotsuppe.


KYLLINGFILET FYLT MED KRYDDER OG OST 

Vi har fylt kyllinfileten med en god skive brie og hakket dill før den ble surret med bacon og stekt. Fargerike grønnsaker og salat er godt tilbehør.


LAMMEBOG MED PANNESTEKT GRØNNKÅL 

Lammebog er en råvare som både fortjener skryt og lang varmebehandlingstid. Fem timer i ovnen og jevnlig pensling med innkokt rødvin gir formidabel smak. Server med stekt grønnkål, mandler og rørte tyttebær. En god bog altså!   

UKENS DESSERT:

MARENGSSPØKELSER 

Farlig gode, søte, små marengsspøkelser! Perfekte til halloweenfesten!

Klikk her for å se vår samling med middagstips.  

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.10.4.83, server:MP-PRD-WEB06 17.01.2019 13:42:40