skip navigation
matprat logo
Fårikål til fest

Ukemeny uke 39/2017

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her får du middagstips fra oss. 

GRØNNSAKSUPPE FRA TOSCANA 

Ribollita er det italienske navnet på denne toscanske grønnsakssuppen, som tradisjonelt lages med daggammelt brød. Vi har lagt brødet på toppen isteden, og gratinert suppen med litt god ost.

SEIBIFF MED GULROT OG LØK 

Sei er en klassisk hverdagshelt – en fisk som ikke skal undervurderes.  Den er lett å tilberede og har så mye smak! Dette er en gjenoppskrift som hører sammen med Kyllingfilet med grønn nudelsalat

KYLLINGFILET MED GRØNN NUDELSALAT 

Nudler av grønnsaker lager du med en skarp kniv, ostehøvel eller et spesialredskap (spiralizer). Servert med kyllingfilet og en syrlig dressing blir det en enkel og kjapp hverdagsmiddag. Dette er en gjenoppskrift som hører sammen med Seibiff med gulrot og stekt løk.

FÅRIKÅL

Fårikål er Norges ubestridte nasjonalrett - stemt frem av Nitimens lyttere for 40 år siden. Fårikål er både husmannskost og festmat, og smaker kanskje enda bedre dagen etter at den er laget. Og en ting er sikkert: fårikål er verdens beste grunn til å samle store og små til høstens etegilde rundt den dampende gryta!

TAQUITOS MED SVINEKJØTT 

Taquitos er enkelt forklart en rullet taco. Vi har fylt disse med litt spicy svinekjøtt og ost. Server dem gjerne med guacamole og rømme.

PASTA MED ENTRECÔTE OG GORGONZOLA

Biff, pasta og Gorgonzola, kan det bli bedre? En pastarett med god tyngde og smak.

FLYNDREFILET MED RÅKOST 

Gyllenbrune, panerte stykker av fisk er noe de fleste liker – og de behøver ikke være av typen som kommer i pakker fra frysedisken.

UKENS DESSERT:

BLÅBÆRTERTE 

Har du vært på skogstur og plukket masse blåbær, eller kanskje er fryseren full fra før? Lag denne deilige blåbærpaien og smil av både smaken og fargen på tungen. 

Klikk her for å se vår samling med middagstips

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.10.4.83, server:MP-PRD-WEB10 19.12.2018 04:02:42