skip navigation
matprat logo
Fårikål

Ukemeny uke 39/2016

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her får du middagstips fra oss. 

TOAST MED KANTARELL OG POSJERT EGG 

Smørstekte kantareller toppet med et perfekt posjert egg er en deilig digg rett i den norske soppsesongen, eller utenom.


FLESK OG DUPPE

Tykke, sprøstekte skiver med flesk, kålrotstappe, kokte poteter og duppe - lys saus - er enkel, velkjent og velsmakende husmannskost i hele landet. Tilbehøret varierer fra region til region, og kan være kokte gulrøtter, rotmos eller kålstuing. Duppen kan være smakt til med urter, løk eller gressløk.


STEKT SEI MED SOPP 

Seien er full av smak, og egner seg spesielt godt til steking. De aller fleste har vel et barndomsminne om seibiff med løk – her har du en asiatisk variant med sopp, løk, grønnkål og sesamolje.


FÅRIKÅL

Fårikål er Norges ubestridte nasjonalrett - stemt frem av Nitimens lyttere for 40 år siden. Fårikål er både husmannskost og festmat, og smaker kanskje enda bedre dagen etter at den er laget. Og en ting er sikkert: fårikål er verdens beste grunn til å samle store og små til høstens etegilde rundt den dampende gryta!


TACO MED REVET KYLLING 

Dette er en «vann-i-munnen»-rett. Saftig kylling blandet med en smakfull saus, servert med hot salsa og guacamole. Meksikanske tacos serveres ikke med de harde tacoskjellene mange tror. De serveres i myke maistortilla, som denne. 


RASK LAMMECURRY

En enkel og ganske rask curry med ferdig stekt eller kokt lammekjøtt. Denne oppskriften er en gjenoppskrift fra Fårikål, men annet ferdig stekt eller kokt lammekjøtt kan fint brukes.


OKSESTEK

Oksestek er en klassiker som vekker gode minner for mange, og som aldri vil gå av moten. En mør og saftig oksestek passer til alle livets store anledninger – og til søndagsmiddagen.

UKENS DESSERT:


BLÅBÆRFROMASJ 

Fromasj er en luftig og herlig delikat dessert. Denne lekre blåbærfromasjen er nydelig, og kan serveres i porsjonsglass eller i en dessertskål.

Klikk her for å se vår samling med middagstips.  

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.10.4.45, server:MP-PRD-WEB10 10.12.2018 09:15:01