skip navigation
matprat logo

Ukemeny uke 23/2018

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her får du middagstips fra oss.

NESLESTUING MED POSJERT EGG

Brennesle er et forhatt ugress som sprer seg lett og vokser over alt. Men det er også en bladgrønnsak full av smak som kan tilberedes på en rekke måter. Her har vi laget en nydelig neslestuing, og serverer den med posjert egg – fin som en vårlig smårett, eller bruk stuingen som tilbehør til spekemat eller røkt fisk.

KYLLINGFILET MED BØNNESALAT

Late sommerdager gir oss anledning til å grille hver eneste dag. Kyllingfilet er enkelt å tilberede og populært hos de fleste, og med en kjapp og enkel bønnesalat med paprika, kan du svinge opp med en deilig middag på kort tid.

TORSK MED SPEKESKINKE

Ovnsbakt torsk krydret med pepper og surret inn i en god spekeskinke blir snadder hverdagsmat. Bak tomater med fisken i stekeovnen, lag en grønn og deilig rucculasaus, og kok potet og brokkoli. Enkelt, sunt og godt!

LAMMESKIVER MED GRESK VRI

Skal du lage gresk mat, kommer du ikke utenom lammekjøttet. Lammelår i skiver er grillens nye slager. Kjøp skivene ferdig marinert. Enkelt og godt!

SASHIMI MED SOYAGLAZE

Alle elsker sashimi! Retten er inspirert av det japanske kjøkkenet, der sashimi betyr å servere fisk eller skalldyr rå, i tynne skiver. Det vanligste er å servere ponzusaus til, men vi har valgt å servere denne forretten med en deilig soyaglaze. 

TOMAHAWK MED GRILLET SØTPOTET

Du har kanskje også hørt om tomahawk eller côte de boeuf? Det er det samme som skiver av entrecôte med noe av brystbenet på. Søtpotetene gjør seg selv i kullet samtidig som du griller kjøttet.

UKENS DESSERT:

RABARBRAGRØT

Rabarbragrøt med melk er en god hverdagsdessert som man gjerne kan unne seg i rabarbrasesongen.

Klikk her for å se vår samling med middagstips.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.10.4.83, server:MP-PRD-WEB06 12.12.2018 05:47:10