skip navigation
matprat logo
Couscoussalat

Ukemeny uke 2/2016

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her får du middagstips fra oss.  

MAROKKANSK COUSCOUSSALAT

Couscous i seg selv har ikke mye smak, men har en utrolig evne til å trekke til seg mange deilige smaker. Vi kar piffet couscousen opp med herlige sitrusfrukter, tørkede godsaker og smakfulle krydder. En snarvei innom det marokkanske kjøkkenet!


TOMAT- OG HVITLØKSUPPE

Italienerne kaller tomaten for pomodoro, som betyr gulleple. Kanskje ikke så rart når man vet hvor sunne og gode de er? En suppe som denne, laget med gullepler, hvitløk og renskåret svinekjøtt blir godt. Veldig godt.


SESAMKYLLING

Kylling passer utrolig godt i wokretter fordi det alltid er mørt og kan kombineres med så mange smaker. Prøv denne nudelwoken med kyllingfilet.


SVINEFILET MED HUMMUS

Hummus regnes nærmest som en universaldipp. Den er både smakfull, næringsrik og mettende. Prøv den til en svinebiff, og server en frisk salat til. Nam.


SASHIMI

Sashimi er en sunn, enkel og velsmakende rett med rå fisk. Server den kun som den er, som en forrett eller som en del av en sushimeny. Men husk å juster ned mengden etter hvor mange retter du serverer til.


LEFSEPIZZA MED KJØTTBOLLER, FENNIKEL OG EPLE

Små porsjonspizza med tynn myk bunn, toppet med en frisk fennikelsalat og panerte kjøttboller. Pizzaen kan rulles sammen og spises som en kebab. 


FRIKASSÉ MED KYLLING ELLER HØNS

Enten du bruker kylling eller høns er frikassè velsmakende mat som vekker nostalgiske følelser hos mange. Når du først er i gang med å koke høns, kan du like godt koke to eller flere. Da får du masse god kraft, og deilig, mørt kjøtt til frikasseen.

Klikk her for å se vår samling med middagstips

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.10.4.83, server:MP-PRD-WEB08 15.12.2018 06:36:07