skip navigation
matprat logo
Rømmegrøt oppskrift med spekemat

Ukemeny uke 20/2018

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her får du middagstips fra oss.

NESLE- OG SKVALLERKÅLSUPPE MED CHILI

Nesle og skvallerkål – si ordene til hageelskere og du får en forelesning om hvor håpløst det er å bli kvitt de uvelkomne ugressplantene. «Spis dem!», kan du si. Det er knallgodt, sunt, kortreist og helt gratis!

KYLLINGFILET MED SMAKFULL SAUS

Dette er en enkel og rask koserett du kan lage til deg selv og en du er glad i. Saftig kyllingfilet servert med brokkolini og en kremet, deilig saus. Nam!

LAKS MED AGURKSALAT OG SANDEFJORDSMØR

Kokt laks er en rotekte norsk middagsklassiker. Retten er festmat og har blitt selve middagsbordets symbol for 17. mai i Norge. Med fiskeskivens vakre korallrøde farge blir den også en fryd for øyet der den ligger side om side med agurksalat, poteter og gyllent sandefjordsmør.

RØMMEGRØT

Spekemat og rømmegrøt har lange tradisjoner i Norge. Utrolig godt er det også. Rømmegrøt kan du lage enkelt fra grunnen av, men du får også kjøpt det ferdig i butikken. Server smør, sukker og kanel til.

TAQUITOS - TACORULLER

Fyll tortillalefser med noe godt, rull dem sammen og ha dem på en varm grill i et par minutter før du skal spise. Dette er en super måte å få brukt opp «tiloversmat» på. I disse har vi terninger av grillede sommerkoteletter, ost, løk og krydder. Perfekt som velkomstmat eller venterett.

FERSKE VÅRRULLER MED BIFFKJØTT

Ferske vårruller med biffkjøtt servert med en god dipp passer perfekt til forrett og fingermat.

DAMPET KVEITE MED BØNNEPURÉ OG SOPP

Hvitvinsdampet kveite er luksusmat som smaker nydelig. Her har den fått usnobbete, men nydelig følge av hvit bønnepuré, sopp og ruccula.

UKENS DESSERT:

PAVLOVA

Pavlova er oppkalt etter den russiske ballett-danserinnen Anna Pavlova. Pavlovakaken er florlett, sprø og smelter i munnen. En suksess i hvert selskap og er en 17. mai-kake som er enkel å lage, En fristelse på ett hvert kakebord. 

Klikk her for å se vår samling med middagstips.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.10.4.83, server:MP-PRD-WEB10 16.01.2019 15:55:22