skip navigation
matprat logo
Klassisk lammestek

Ukemeny uke 15/2017

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her får du middagstips fra oss. 

BAKT SØTPOTET MED BROKKOLIPESTO OG STEKTE KIKERTER 

Vi nordmenn har for alvor fått øynene opp for den anvendelige søtpoteten! Her har vi bakt den i ovnen til den er helt myk, og toppet den med sprøstekte kikerter og en pesto av brokkoli og basilikum.

KOKOS- OG CURRYPANNE MED TORSK

Dette er en smakfull fiskepanne som det er kjapt og enkelt å varte opp med på en travel hverdag.

PASTA MED LAMMEKJØTTBOLLER 

Pasta med tomatsaus og kjøttboller er en av de mest populære hverdagsrettene her i landet. Her har vi brukt kjøttdeig av lam, noen gode krydderier og toppet retten med koriander. Supergodt!  

PITA MED REINSDYRSKAV 

Reinsdyrskav kan du halvtine og steke raskt i en god, varm panne. En enkel lørdagsgodbit får du ved å fylle pitabrød med skav, grønnsaker og en smakfull dressing.

HELSTEKT SMØRFLYNDRE

Smørflyndre blir også kalt mareflyndre, sleiptunge og hundetunge. Kjært barn har mange lokale navn. Fisken blir aller best på smak om den stekes med ben. Skal du lage den klassiske franske retten “Sole Meunière” bytter du ut Smørflyndre med Sjøtunge (Solea Solea).

KLASSISK LAMMESTEK 

Klassisk lammestek er typisk servering i forbindelse med påske og i lammesesongen om høsten, men gjerne ellers i året også. Bruker du litt tid på å skjære ut isbeinet på lammelåret før steking, så får du en lammestek som er enklere å skjære i fine skiver.

TRADISJONELL ERTESUPPE 

Tradisjonell ertesuppe kokt på svineknoke er god, solid bondekost som egner seg året rundt til både hverdag og fest. Og pannekaker hører med som dessert!

UKENS DESSERT:

PANNA COTTA MED APPELSINSAUS 

Panna cotta er en av de enkleste dessertene du kan lage, allikevel er den utrolig velsmakende og god! Lag den fløyelsmyke vaniljepuddingen med en syrlig appelsinsaus og du har påskedesserten i boks. 

Klikk her for å se vår samling med middagstips

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.10.4.83, server:MP-PRD-WEB10 20.01.2019 14:22:14