skip navigation
matprat logo
Sushi doughnut

Ukemeny uke 14/2018

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her får du middagstips fra oss.

JORDSKOKK- OG GULROTSUPPE

Den knudrete jordskokken med sin nøtteaktige smak egner seg utmerket til suppe. Gulrot er med på å gi både farge og sødme til suppen. Skrubb det tynne skallet på jordskokkene med en grønnsaksbørste, så behøver du ikke å skrelle dem.

GRESKINSPIRERT LAMMEPANNE

En herlig lammepanne, inspirert av greske sommerkvelder. Denne gjenoppskriften lages med restene av påskens lammestek.

SKINKEBIFF MED APPELSIN OG ANANAS

Her er en frisk og spicy skinkebiffvariant. Ananas og appelsin matcher skinkebiffen på en ypperlig måte, mens chilien får sette preg på retten uten å dominere.

KYLLINGFORM MED ORZO

De små risformede pastakornene som kalles orzo eller risoni er populære i gryter, supper og ovnsretter i Hellas. Vi har laget en alt-i-ett-rett med saftig lårfilet av kylling, fiks ferdig på en halv time.

SUSHI DOUGHNUT

Den populære sushi doughnuten! Herlig frisk og ikke minst lekker å se på. Vi har pyntet vår med laksefilet, avokado, reddiker og agurk, men her er det bare fantasien som setter grenser. Lag gjerne din egen variant! 

BACALAO

Det finnes en mengde oppskrifter på Bacalao rundt om i verden, og i Portugal skryter de av at de har en oppskrift for hver dag i året. Her i Norge er versjonen med potet og tomat den mest populære. Lett å lage og perfekt mat for festlige anledninger.

OKSEKASSEROLLE

Dette er en europeisk crossover gryte med eksotiske kryddersmaker. Med engelsk mørkt øl i blir den en skikkelig smaksbombe. Dette er en gjenoppskrift som hører sammen med Speltrisotto. Den står på menyen i morgen.

UKENS DESSERT:

DUTCH PANCAKE

En ovnsbakt pannekake med vaniljesukker og bær er en herlig pannekakevariant. Den puffes opp i ovnen og bør serveres rykende fersk. 

Klikk her for å se vår samling med middagstips

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.10.4.83, server:MP-PRD-WEB06 19.01.2019 19:47:43