skip navigation
matprat logo
Strimlet svinekjøtt med asiatisk smak

Ukemeny uke 13/2016

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her får du middagstips fra oss. 

PASTA MED JORDSKOKK OG SITRON

Jordskokk har en mild og deilig nøttesmak, og sammen med sitron, chili og hvitløk gir den deilig smak til denne enkle pastaretten. Det er ikke nødvendig å skrelle jordskokken, bare vask den godt før den tilberedes. 


STRIMLET SVINEKJØTT MED ASIATISK SMAK

Å bruke salatblader som innpakning av kjøtt og grønnsaker er vanlig flere steder i Asia. Hjertesalatblader fylt med nydelig kål- og kokossalat og godt krydrede strimler av norsk svinekjøtt blir små lekre munnfuller. Perfekt for deg som elsker asiatiske smaker og vil ha et lett og sunt måltid, og supert som velkomstrett eller til tapasbordet. 


STEKT SEI MED SOPP 

Seien er full av smak, og egner seg spesielt godt til steking. De aller fleste har vel et barndomsminne om seibiff med løk – her har du en asiatisk variant med sopp, løk, grønnkål og sesamolje.


BIFFSMØRBRØD MED YOGHURTREMULADE  

Biffsmørbrød med remulade er en velkjent klassiker som ikke går av moten. Vi har laget en remulade med gresk yoghurt, som gjør den lettere og friskere i smaken. Sammen med skiver av stekt ytrefilet av beste, norske kvalitet og godt brød blir dette en herlig lunsj- eller kveldsrett.


KYLLINGRAMEN 

Nudelsuppe, ramen, er en tradisjonell japansk rett som opprinnelig kommer fra Kina. Det finnes utallige varianter, men i vår ramensuppe er kyllingkraft basen. Kraften har fått selskap av blant annet chili, hvitløk, anis og misopaste i kjelen. Nudler er en selvfølge, det samme er kokte egg, skiver av saftig norsk kyllingkjøtt, vårløk og frisk koriander. 


BIFF MED KIMCHI 

Saftig, pannestekt biff av norsk storfe med koreansk kimchi er en skikkelig sunn og smakelig fristelse. Kimchi er en fermentert kål- og grønnsaksblanding som smaker himmelsk. Sett av to uker til kimchien og et par minutter på hver side til biffene.  Eksotisk og veldig godt!


SKINKEPAI

Når du har lært deg å lage en paibunn og hvor mange egg du trenger til fyllet, finnes det nesten ikke grenser for hva du kan ha i en pai. Pai er kjempedeilig mat å servere til middag, og restene er supre å ha i matpakka.

Klikk her for å se vår samling med middagstips

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.5.1.27, server:MP-PRD-WEB08 26.07.2017 14:44:33