skip navigation
matprat logo
Klassisk lammestek

Ukemeny uke 12/2016

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her får du middagstips fra oss. 

GRØNN BØNNEBURGER

Frosne soyabønner og kokte poteter er basisen i disse herlige, grønne burgerne. Får du ikke tak i soyabønner kan du erstatte dem med en boks godt avrente hvite bønner, men da får du ikke den friske fargen. Burgerne kan stekes både i stekepanne og på grill. 


LAMMELÅR I SKIVER MED MIDDELHAVSSALAT 

En bris fra Middelhavet, med norsk lam i god kombinasjon med en smakfull salat med tomat, oliven, mynte og fetaost. 


STEINBIT MED KREMET PURRE 

Steinbit er fast i kjøttet og har en god, mild fiskesmak, og filetene er enkle å tilberede. Her har vi bakt dem i ovnen sammen med purreløk og fløte – en rett som passer både til hverdag og fest.


PITA MED REINSDYRSKAV 

Reinsdyrskav kan du halvtine og steke raskt i en god, varm panne. En enkel lørdagsgodbit får du ved å fylle pitabrød med skav, grønnsaker og en smakfull dressing.


KALKUNMEDALJONG MED APPELSIN- OG RØDLØKSALAT 

En saftig kalkunbiff av kalkunbryst og en like saftig salat med appelsin, rødløk og chili egner seg godt som middag til familien eller som festmat til et helt langbord. Mildt, lett, lyst og fullt av smak. 


KLASSISK LAMMESTEK 

Klassisk lammestek er typisk servering i forbindelse med påske og i lammesesongen om høsten, men gjerne ellers i året også. Bruker du litt tid på å skjære ut isbeinet på lammelåret før steking, så får du en lammestek som er enklere å skjære i fine skiver.


VILTSAUTÉ 

Det er mange måter å servere reinsdyrkjøtt på, denne liker alle. Nydelig mild saus til mørt og magert kjøtt.

Klikk her for å se vår samling med middagstips

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.10.1.50, server:MP-PRD-WEB08 21.11.2017 05:15:31