skip navigation
matprat logo
Bakt torsk med linser

Ukemeny uke 10/2016

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her får du middagstips fra oss. To av dagene har vi gjenoppskrifter på menyen. Gjenoppskrifter er to ulike middagsretter, laget med tanke på morgendagen. Det betyr at hvis du lager en av rettene, så kan du bruke opp resten av råvarene i den andre retten. Da slipper du å kaste så mye mat.

RISOTTO MED GRESSKAR

Risotto er vidunderlig godt når den er laget riktig. Den skal være nesten flytende – som en tynn grøt, og fortsatt ha litt «bitt» i riskornene. Sødmen og kryddersmaken i det stekte gresskaret er nydelig i denne risottoen. 


KYLLINGGRYTE MED SELLERI

Kyllinggryte er herlig middagsmat, også i hverdagen. Her har vi en enkel og smakfull gryte med gode smaker av selleristang, purre og hvitløk. Denne gjenoppskriften hører sammen med retten under.


SVINEBIFF MED PURRE- OG OLIVENRØRE

Finhakket oliven, purre og selleristang blir til et smakfullt tilbehør til klassisk og saftig svinebiff. Det er middagsmaten sin, det! Denne gjenoppskriften hører sammen med retten over.


BAKT TORSK MED LINSER

Det er ikke mye som skal til – fisk, litt smør eller olje, sitronsaft og krydder. Fisken gjør seg selv i ovnen mens du fikser tilbehøret. Og det blir så godt! Hver gang!


MAISTORTILLA MED HOT ENTRECÔTE

Hjemmelagde maistortilla smaker kjempegodt, i tillegg er de enkle å lage. Fyll dem med mørt og saftig storfekjøtt, friske grønnsaker og deilig frukt. Pensler du kjøttet med hot krydderolje setter du litt ekstra spiss på maten!


ITALIENSK PIZZA MED SPEKESKINKE OG OLIVEN 

Her er en oppskrift på ekte Italiensk pizza bestående av en tynn, sprø bunn, enkel tomatsaus, spekeskinke, oliven og parmesan. Så enkelt og så utrolig godt. Denne oppskiften er beregnet for å lage 4 pizzaer.


FERSK KJØTT OG SUPPE

Dette er en god, gammel tradisjonsrett av kokekjøtt som gir masse smak. Kokekjøtt som oksebog eller høyrygg trenger god tid og lav temperatur for å bli skikkelig mørt. Server den varme suppen først, og deretter kjøttet i skiver sammen med poteter, grønnsaker og løksaus.

Klikk her for å se vår samling med middagstips

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.10.4.83, server:MP-PRD-WEB09 18.12.2018 11:47:14