skip navigation
matprat logo
Grillet biff med bulgursalat

Ukemeny som sier GRILL!

Grillmat er sommermat. Grilling kan foregå over alt; på terrassen, i hagen, parken, ved sjøen, på fjellet og stranda. Grip de flotte sommerdagene, flytt kjøkkenet ut og lag middagen i det fri!

Koteletter, grillbog, burgere, pølser og kyllinglår er rask grillmat som passer i en travel hverdag. Har du utålmodige barn, er veldig sulten selv, eller bare vil bruke tiden på å sitte i sola kan det være deilig å legge noe som går kjapt på grillen. Et godt alternativ til grillmat er spekemat, ypperlig rask mat!

 

Grillmat til mange

Biffer og hele fileter av svin, storfe, lam og kalkun egner seg fint på grillen når en samler familien eller skal ha selskap. Del gjerne filetene på langs og fyll de med urter, ost eller bacon. Får du vennegjengen over kan en hel kylling på en ølboks gjøre at du blir kveldens store helt.

 

Sunnhet på grillen

Grillmat kan både være god og sunn. Ofte er det tilbehøret som er synderen i et grillmåltid. Bruk rikelig med friske grønnsaker og lag gode alternativer til rømme- og majonesbaserte sauser og potetsalater. Velg renskåret kjøtt som biff, filet, eller fisk, - da er du på den sunne linjen. Har du en god grill kan den brukes som stekeovn eller kokeplate også de dagene du ikke griller.

 

Lune sommerdesserter

Frukt og bær er frisk og lett sommerdessert som gjerne kan legges på grillen. Server du grilldesserten med en kule is, vaniljekesam eller et kakestykke til får du en ekstra smaksrik sommernytelse.

Ukesmenyen roper: TID FOR GRILLING!

 

Ukesmeny

Mandag: Grillet skinkebiff med foliebakte poteter

Tirsdag: Grillet kyllinglår med cæsarsalat

Onsdag: Stekt makrell

Torsdag: Honningmarinert skinkebiff

Fredag: Kyllingfilet med ingefær og chili

Lørdag: Svinefilet i baconsnurr

Søndag: Grillet biff med bulgursalat

 

Handleliste for fire personer

8 stk skinkebiff

700 g indrefilet av svin

10 skiver bacon

4 stk kyllingfilet

6 stk ferdig grillet kyllinglår

600 g ytrefilet av storfe

4 stk makrell

150 g blåmuggost

4 ss kremost med urter

8 ss seterrømme

4 ss smør

6 store tomater

1 ½ slangeagurk

2 poser cæsarsalat med krutonger og dressing

1/2 sitron

2 ss sitronsaft

8 båter hvitløk

1 ½ rødløk

2 vårløk

1 løk

1 fennikel

2 røde chili

3 ss hakket frisk koriander

1 ss finhakket frisk ingefær

1 stilk finskåret sitrongress

2 ss hakket frisk dill

2 ss hakket frisk gressløk

2 ss hakket frisk kruspersille

6 tørket aprikos

1 boks hermetiske tomater

26 poteter

1 ½ dl bulgur

1 focacciabrød eller annet "middelhavsbrød"

4 ss honning

4 ss sennep

4 ss soyasaus

1,7 dl olje, gjerne rapsolje

1,2 dl olivenolje

4 ss eddik, 7%

Husk at du også trenger: salt, pepper, hvitløkspepper, malt hvit pepper, sitronpepper, sukker, oregano, hvetemel og 4 aluminiumsfolieark.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.10.1.43, server:MP-PRD-WEB08 23.10.2017 10:13:41