skip navigation
matprat logo
Pasta kylling chili og kapers

Ukemeny uke 21/2017

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her får du middagstips fra oss. 

KIKERTPANNEKAKER - SOCCA

I Frankrike heter disse kikertpannekakene socca, og i Italia heter de farinata. De er enkle og raske å lage, og kan toppes med hva du vil. Her har vi brukt pære, fetaost og honning. Du kan enkelt gjøre den helt vegansk ved å bytte ut fetaost med et vegansk alternativ.

LAKS I WOK 

Her er en lynrask fiskerett med smaker som minner om ferietider. Laks får man tak i hele året og er en fisk som man kan variere i det uendelige med.

PØLSER MED MAIS- OG CHILISALSA 

Enkel og rask kosemiddag? Lag snadderpølser med mais- og chilisalsa. Har du litt bedre tid, lag pølsene selv og server med nygrillet focacciabrød. 

KYLLINGFILET MED PASTA, CHILI OG KAPERS

I denne pastaretten med kylling er mange, gode smaker blandet sammen i en enkel rett som virkelig overrasket smaksløkene.

FOLIEBAKTE LAMMEKOTELETTER 

De gamle grekerne tilberedte lammekjøttet i en lukket kule slik at ikke fienden ikke skulle oppdage matlukten. Denne metoden sies å stamme fra Klefterne, en bande greske gerlijaer, som kjempet mot tyrkerne i det 19. århundrede. I denne oppskriften er kulen erstattet med aluminiumsfolie, men prinsippet med å bevare god lukt og smak inne i formen er det samme. På denne måten vil kanskje naboene dine heller ikke komme på uanmeldt besøk…

SPEKEMATPAI

Hva med på prøve en frisk og deilig spekematpai til middag i dag? Denne retten passer dessuten ypperlig til vårens koldtbord, eller hvis du får vennegjengen på besøk! 

KVEITE MED ASPARGES OG HOLLANDAISESAUS

Kveita er en av våre aller beste matfisker og den største av alle flyndrefiskene. På Sørlandet kaller man den hellefisk, som kommer av ordet hellig. Når denne delikate fisken får følge av asparges og hollandaisesaus bør det dukes til fest.

UKENS DESSERT:

CUPCAKES MED OREOKREM 

Elsker du oreokjeks er dette en cupcake for deg! Sprø sjokoladekjeks, saftig vaniljemuffins og en deilig, myk oreokrem – superdigg for både store og små!

Klikk her for å se vår samling med middagstips

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.10.4.83, server:MP-PRD-WEB06 19.01.2019 20:00:02