Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Chataubriand med bernaise og pommes frites

Slik steker du filet og hele stykker

Når man skal servere kjøtt til mange, kan det være flott og praktisk å steke kjøttet i hele stykker. Hel filet eller stek er velsmakende, og kan tilberedes tradisjonelt eller så spennende du ønsker. Blir den også behandlet på riktig måte, får man et skikkelig saftig, godt kjøttstykke som virkelig er festmat.

  1. La kjøttet tempereres på kjøkkenbenken et par timer, da blir resultatet enda bedre.
  2. Hele steker som veier mer enn 1,5 kg saltes og krydres og settes direkte inn i ovnen.
  3. Steker under 1,5 kg (filet, roastbeef og kalkunfilet) brunes raskt i varm stekepanne før de stekes ferdig i ovnen.
  4. Bruk steketermometer, helst digitalt. Stikk termometeret på skrå inn i steken slik at det sitter midt i den tykkeste delen. Legg steken i en langpanne og stek steken nest nederst i ovnen ved 125 C. Dette er en temperatur som gjør at steken blir likt stekt hele veien igjennom og mør og saftig.
  5. Steker og fileter skal alltid hvile før de skjæres opp, da setter kjøttsaften seg i kjøttet og du får et saftig og godt resultat.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8741, server:MP-PRD-WEB15 25.04.2024 14:50:28