Kokosmakroner

Hvor i ovnen skal maten stå?

Det er ikke tilfeldig hvor i ovnen du setter en tung formkake eller ei ribbe som skal få sprø og fin svor. Er du usikker på hvor i ovnen sjokoladekaken eller kringla bør stå får du god hjelp av å lese vår stekeovnsguide.  Les mer

Helstekt filet av storfe

Slik steker du filet og hele stykker

Når man skal servere kjøtt til mange, kan det være flott og praktisk å steke kjøttet i hele stykker. Hel filet eller stek er velsmakende, og kan tilberedes tradisjonelt eller så spennende du ønsker. Blir den også behandlet på riktig måte, får man et skikkelig saftig, godt kjøttstykke som virkelig er festmat.  Les mer

Skinkebiff med appelsin og ananas 3a

Steking i panne

Å steke kjøtt i skiver tar bare noen minutter og egner seg godt til middag. Særlig når man ikke ønsker å bruke alt for lang tid til matlagingen.  Les mer

Kickwok 1.jpg

Wok

Wok er en matlagingsteknikk som benyttes i østen. En wok er laget av svært tynt metall, og med sin buede fasong går tilberedningen raskere. En bruker også mindre olje enn ved steking i gryter og panner. Mørt kjøtt fra storfe, svin eller lam er fint å bruke i wok.  Les mer

Hvordan steke i panne trinn 4

Hva skjer med kjøttet ved oppvarming?

Hva er det egentlig som skjer når du tilbereder kjøtt?  Les mer