skip navigation
matprat logo
Grill NM 2011

Grilltabbene du ikke bør gjenta

Har du gjort en grilltabbe en gang? I så fall er du ikke alene. Her kan du more deg over grilltabbene som andre har gjort. 

I etterpåklokskapens lys er det bare å innrømme at man har gjort noen grilltabber som ikke bare var lite gjennomtenkt, men som også kunne skapt farlige situasjoner dersom det hadde utviklet seg. I dag er det ikke tid for moralprekener, men for å le litt av andre. Vi har samlet noen grillhistorier som tross alt endte ganske godt. Her er grilltabbene du ikke bør gjøre.

 

Engangsgrill i båten

Et kjærestepar var ute på båttur, og hadde planlagt å gå i land for å grille. På grunn av for stor vind fikk de ikke fortøyd båten ved øya slik de hadde tenkt. Sultne som de var ble engangsgrillen fyrt opp i båten. Der holdt det på å ta fyr i noen matter, så både matter og grillen måtte kastes over bord for å slukke flammene.

 

Ikke eksos, men grillos

En omreisende grillekspert hadde vært på et sommerarrangement og grillet til publikum. Sliten som han var etter dagens dont satte han grillen bak i bilen for å reise hjem, selv om grillen ikke var helt slukket. På grunn av solens hete åpnet han vinduet på gløtt for å slippe inn litt frisk luft. På motorveien noen minutter senere oppdager mannen bak rattet at det hadde begynt å ryke skikkelig bak i grillen. Midt på motorveien må grillen med det nå glødende kullet etter den gode vindustrekken, ut av bilen.

 

Hastverk er lastverk

Etter en grillmiddag med kona midt i den beste ørretsesongen tar den ivrige fiskeren en litt lettvint løsning for å komme seg raskt ut for å kunne kaste flua. Etter å ha pakket fiskesakene virker grillkullet så godt som slukket, og han heller kullet under thujahekken . Kona vil aldri oppdage det! Fornøyd setter mannen seg i bilen og lar tankene gli. Hele kvelden er satt av til favoritthobbyen. Men så ringer kona: - Du må komme hjem! Nå står hele thujahekken i full fyr her.

 

Forberedt på alt, unntatt…

Det var en søndag tidlig i grillsesongen, og småbarnsmoren hadde invitert til barneselskap i forbindelse med datterens bursdagfeiring. Forberedelsene var gjort nøye og alt var tenkt på. Hun hadde kjøpt grillpølser, bratwurst, baconpølse og ostepølser, hamburgere, chilipølser og til og med fiskeburger. Da alt var rigget på plass ute i hagen og barna var i gang med selskapslekene, var det tid for å fyre opp grillen. Da husket hun det plutselig. Grillen fra i fjor var kjørt på dynga, og hun hadde glemt å kjøpe en ny.…

Denne grilltabben fikk likevel en happy ending. Småbarnsmoren løste situasjonen ved å få med barna på å leke at de var på speidertur, så de spikket grillpinner og fyrte opp bål i hagen. Full suksess. På mandag ble det kjøpt ny grill til familien.

 

Bort med barten

En velfrisert trønderkar med både skjegg og barter likte godt å imponere gjestene med å servere noe godt fra grillen. Nå hadde han invitert til selskap, og skulle fyre opp gassgrillen. Gassen sto på fullt, men ville ikke tenne. Trønderen klikker gjentatte ganger for å tenne grillen, uten resultat. Mens han fortsetter å klikke lener han seg ned mot gassblusset for å lytte etter suselyd. Poff! sa det. Det tok ikke bare fyr i grillen, men også i trønderens stolte hårpryd.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.10.1.63, server:MP-PRD-WEB10 25.02.2018 10:58:09