Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Tomahawk med grillet søtpotet alternativ 2

Grilling

Alt mørt kjøtt egner seg til grilling. På svinekjøtt, kylling og lammekjøtt er stort sett alt kjøtt mørt og kan brukes. Ellers er biff og koteletter sikre vinnere. Fettmarmoret kjøtt er saftigere enn helt magert kjøtt og egner seg dermed godt til grilling.

Slik gjør du:

  1. Ta kjøttet ut av kjøleskapet i god tid. Kjøttet bør helst ha tilnærmet romtemperatur når du legger det på grillen.  
  2. La grillen bli ordentlig varm før du starter. Griller du med kull og bruker tennvæske, så la den trekke godt inn i kullene før du tenner på. Det beste er imidlertid å bruke tennrør eller grillstarter.
  3. La så kullene brenne til de er dekket av et grått askelag, før du begynner å grille. Da får du best varme, og unngår at flammene brenner kjøttet.  
  4. Legg kjøttet på grillristen. Når kjøttsaften "pipler" opp på overflaten kan du snu kjøttskivene.  
  5. Når kjøttet har fått en fin stekeskorpe, er det viktig å snu kjøttet ofte!  
  6. Ikke stikk i kjøttet med en gaffel. Da kan den gode kjøttsmaken renne ut med kjøttsaften. Bruk grillklype når du griller.   
  7. Pensle risten med matolje for å unngå at kjøttet fester seg i risten. Vent gjerne med å legge på risten til du er klar til å grille.  
  8. Bruk steketermometer når du griller store stykker, da vil du få best resultat.  

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB11 20.04.2024 11:37:50